Máte dotaz ohledně Vaší objednávky? Zavolejte nám +420 773 763 534   |   eshop@topnatur.cz +420 773 763 534
eshop@topnatur.cz
CZK

Objevte Osvěžující Svět Kombuchy: Zdraví, chuť a osvěžení v jednom nápoji

Kombucha není jen obyčejný nápoj – je to přírodní elixír plný probiotik, antioxidantů a detoxikačních látek. V tomto článku se dozvíte, proč by měla být součástí vašeho každodenního jídelníčku, jak ji správně pít a jaké příchutě nabízí naše TOP kombucha. Připojte se k nám na cestě za zdravím a osvěžením s našimi lahodnými variantami tohoto jedinečného fermentovaného nápoje!
Objevte Osvěžující Svět Kombuchy: Zdraví, chuť a osvěžení v jednom nápoji

Co je to kombucha?

Kombucha je fermentovaný nápoj, který se připravuje z čaje, cukru a speciálních kultur kvasinek a bakterií mléčného kvašení. Tento tradiční nápoj, jehož historie sahá tisíce let zpět do Asie, je známý svými blahodárnými účinky na zdraví. Proces fermentace vytváří probiotika, která jsou prospěšná pro naše trávení a celkové zdraví.


Proč pít kombuchu?

Podpora trávení: Kombucha obsahuje probiotika, která podporují zdravou střevní mikroflóru a mohou pomoci při trávících obtížích.
Posílení imunity: Pravidelná konzumace kombuchy může přispět k posílení imunitního systému díky obsahu prospěšných bakterií.
Antioxidanty: Kombucha je bohatá na antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a mohou chránit buňky před poškozením.
Detoxikace: Nápoj obsahuje enzymy a kyseliny, které podporují detoxikaci jater a celého organismu.

Jak pít kombuchu?

Kombucha je osvěžující nápoj, který si můžete vychutnat kdykoliv během dne. Doporučená denní dávka se liší, ale obecně se doporučuje začít s menším množstvím a postupně zvyšovat příjem, podle toho jak se budete cítit.

Začněte pomalu: Pokud s kombuchou začínáte, doporučuje se začít s menším množstvím (např. 250 ml) denně, aby si vaše tělo zvyklo na probiotika.
Poslouchejte své tělo: Každý je jiný, takže je důležité naslouchat svému tělu a přizpůsobit příjem kombuchy podle svých potřeb.
Rovnoměrně během dne: Můžete kombuchu pít během celého dne, ideálně před nebo po jídle.
Vyhněte se nadměrnému množství: Příliš velké množství kombuchy může vést k nadýmání nebo jiným trávícím problémům, proto je důležité nepřehánět to a poslouchat své tělo.

Naše příchutě TOP kombucha:

TOP kombucha Ananas: Osvěžující a exotická chuť ananasu přináší tropický zážitek do každého doušku.
TOP kombucha Aloe vera: Jemná a zklidňující příchuť aloe vera je ideální pro hydrataci a regeneraci.
TOP kombucha Broskev: Sladká a šťavnatá broskev dodává nápoji letní nádech.
TOP kombucha Malina: Svěží a mírně kyselá chuť malin osvěží vaše smysly.
TOP kombucha Limetka & zázvor: Pikantní kombinace limetky a zázvoru poskytuje dokonalé osvěžení a stimulaci.
TOP kombucha Bílý čaj: Jemná a elegantní příchuť bílého čaje pro ty, kteří ocení jemné nuance.

   
Složení našich kombuch:
Voda z plzeňského kraje, výluh z BIO černého čaje (92 %), BIO třtinový cukr, kultury kombuchy (kvasinky a bakterie mléčného kvašení), přírodní aroma

Kombucha je skvělým doplňkem zdravého životního stylu. Díky svým probiotickým vlastnostem, antioxidantům a detoxikačním účinkům může přispět k lepšímu trávení, posílení imunity a celkovému zdraví. Užijte si naše různé příchutě a objevte, jak kombucha může obohatit váš den!

 Fotografie: Barbora Miklová 


Sdílejte článek s přáteli
Poslat na WhatsApp Poslat na e-mail