Máte dotaz ohledně Vaší objednávky? Zavolejte nám +420 773 763 534   |   eshop@topnatur.cz +420 773 763 534
eshop@topnatur.cz
CZK

Jablečný koláč s vanilkou

Lehký jablečný koláč s psylliem, který zpříjemní váš víkend, a navíc podporuje zdravé trávení díky psylliu. Příprava je jednoduchá a ingredience najdete v každé skříni dobré pekařky. Přejeme krásné dny a ať dezertík chutná.
Jablečný koláč s vanilkou
  • Ořechy z pece
  • Kokosového nápoje
  • Psyllium
  • 4 jablko
  • 4 vejce
  • 500 g Xylitol
  • 1/4 hrnku jablečné šťávy
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • citronová kúra + šťáva
  • skořice
  • vanilka
  • sůl
  • 1 lžíce mouky
  • kokosový olej

Nejprve oloupeme jablka a nastrouháme. Přes plátno vymačkáme všechnu šťávu z jablek do hrnku (tu si odložíme). nastrouhané jablka dáme do se skořicí a trochou citronové šťávy a krátce povaříme za stálého míchání, dokud nejsou jablka měkká. Jablka poté necháme vychladnout. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky utřeme zvlášť s vanilkou, sladidlem a citronovou kúrou do hladkého těsta. K těstu přimícháme mouku, psyllium, prášek do pečiva a přidáme jablečnou šťávu a mléko nebo kokosový nápoj. Do hmoty přimícháme jablka, a nakonec pomalu přimícháme sníh z bílků.  Mělo by vzniknout krémové těsto, které vylejeme na plech cca 20x20 cm vyložený pečicím papírem.

Připravíme si posypku smícháním veškerých ingrediencí na posypku a posypeme koláč. 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut, teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme ještě dalších 20 minut. 

Dobrou chuť!

Sdílejte článek s přáteli
Poslat na WhatsApp Poslat na e-mail