- Psyllium
- Klíčené ovesné vločky
- Kokosový olej
- 3 vejce
- 2 hrnky mletého máku
- 1 hrnek makové mouky
- 1,5 hrnku medu
- 250 g nízkotučného tvarohu/jogurtu
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- vanilkové aroma
- skořice
- 1/2 čajové lžičky strouhané citrónové kúry
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 2 polévkové lžíce libovolného džemu
- šťáva ze dvou citrónů
- 80 g solamylu
- 100 g medu
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Vajíčka a med vymísíme mixérem do nadýchaného krému, přidáme olej a společně vše mixujeme. Poté metličkou zlehka přimísíme tvaroh, aroma, skořici, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a džem. Dále k směsi opatrně přidáme mletý mák, prosetou makovou mouku, Psyllium a pomleté vločky. Těsto by mělo být spíš řidší, podle potřeby na řidší těsto je možné přidat jogurt nebo džem.
Vylijeme do kulaté dortové formy s průměrem 25 cm vystlané papírem na pečení a dáme péct na 180 stupňů cca 40-45 min. Připravíme si citrónovou polevu – metličkou vymísíme med s citrónovou šťávou a postupně přidáváme solamyl, dokud nevznikne hladký krém. Po upečení necháme chvilku vychladnout a polijeme připravenou citrónovou polevou.
Zdroj bloggerky: n.i.k.o.l._h