Máte dotaz ohledně Vaší objednávky? Zavolejte nám +420 773 763 534   |   eshop@topnatur.cz +420 773 763 534
eshop@topnatur.cz
CZK

Makový koláč s Psylliem

Psyllium je skvělým doplňkem pro vaše pečení. Využívá se při LOW CARB dietě a samozřejmě, když chcete trochu odlehčit svůj jídelníček. Makový koláč má skvělou chuť a je doplněn o jemnou citrónovou polevu.
Makový koláč s Psylliem
  • Psyllium
  • Klíčené ovesné vločky
  • Kokosový olej
  • 3 vejce
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 hrnek makové mouky
  • 1,5 hrnku medu
  • 250 g nízkotučného tvarohu/jogurtu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • vanilkové aroma
  • skořice
  • 1/2 čajové lžičky strouhané citrónové kúry
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 2 polévkové lžíce libovolného džemu
  • šťáva ze dvou citrónů
  • 80 g solamylu
  • 100 g medu

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Vajíčka a med vymísíme mixérem do nadýchaného krému, přidáme olej a společně vše mixujeme. Poté metličkou zlehka přimísíme tvaroh, aroma, skořici, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a džem. Dále k směsi opatrně přidáme mletý mák, prosetou makovou mouku, Psyllium a pomleté vločky. Těsto by mělo být spíš řidší, podle potřeby na řidší těsto je možné přidat jogurt nebo džem. 

Vylijeme do kulaté dortové formy s průměrem 25 cm vystlané papírem na pečení a dáme péct na 180 stupňů cca 40-45 min. Připravíme si citrónovou polevu – metličkou vymísíme med s citrónovou šťávou a postupně přidáváme solamyl, dokud nevznikne hladký krém. Po upečení necháme chvilku vychladnout a polijeme připravenou citrónovou polevou.

Zdroj bloggerky: n.i.k.o.l._h

Sdílejte článek s přáteli
Poslat na WhatsApp Poslat na e-mail