Máte otázky? Zavolajte nám +420 773 763 534   |   eshop@topnatur.cz +420 773 763 534
eshop@topnatur.cz
EUR

Budování podzimní imunity

Podzimní imunita se odkazuje na schopnost vašeho imunitního systému odolávat infekcím a nemocem, které jsou časté během podzimních měsíců, zejména v chladnějším a vlhčím počasí. Během podzimu a zimy se některé viry, jako například chřipka a nachlazení, stávají běžnějšími, a lidé tráví více času ve vnitřních prostorách, což může zvýšit riziko šíření infekcí.
Budování podzimní imunity
Zvýšení podzimní imunity může být důležité pro udržení dobrého zdraví během této sezóny. Zde jsou některé způsoby, jak můžete posílit svou imunitu během podzimu:

  1. Strava: Konzumace vyvážené stravy bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty může podpořit imunitní systém. Zahrňte do své stravy ovoce, zeleninu, celozrnné produkty, vitamín C obsažený ve citrusových plodech, zink a další živiny.
  2. Hydratace: Pijte dostatek vody, abyste udrželi hydrataci. Dobrá hydratace je klíčová pro optimální funkci imunitního systému.
  3. Pravidelná fyzická aktivita: Pravidelná mírná až střední fyzická aktivita může posílit imunitní systém a pomoci vám zůstat zdraví.
  4. Dostatek spánku: Kvalitní spánek je důležitý pro obnovu imunitního systému. Snažte se spát dostatečně dlouho a dobře.
  5. Snížení stresu: Chronický stres může oslabit imunitní systém. Věnujte pozornost relaxaci a stresu omezujte.
  6. Ochrana před infekcemi: Dodržujte základní hygienická pravidla, jako je časté mytí rukou, vyhýbání se kontaktu s nemocnými lidmi a nošení roušek, pokud je to potřeba.
  7. Doplňky stravy: Je vhodní užívat doplňky stravy, zejména vitamíny a minerály, pokud vaše strava nedostatečně pokrývá potřebné živiny. Na budování podzimní imunity velmi dobře působí také zelené potraviny a kombucha Topnatur. 
  • Chlorela a spirulina jsou dvě populární superpotraviny, které jsou známé svými výživovými vlastnostmi a potenciálními zdravotními přínosy. Oba tyto mikroskopické organismy jsou často prodávány jako doplňky stravy ve formě prášku nebo tablet.
  • Zdravotní přínosy: Mnoho lidí ji užívá pro podporu detoxikace těla, zlepšení trávicího zdraví, posílení imunitního systému a zvýšení energie. Chlorela může také pomoci snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Spirulina může pomoci zvýšit energii, podpořit imunitní systém, snižovat záněty a podporovat zdravou kardiovaskulární funkci. Některé studie naznačují, že spirulina může pomoci snižovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
  • Kombucha je fermentovaný nápoj, který vzniká z čaje, cukru a symbiotické kultury bakterií a kvasinek.
  • Zdravotní přínosy: Kombucha obsahuje probiotika, která mohou podporovat zdravou střevní mikroflóru a trávicí systém. Dále může obsahovat vitamíny, minerály a antioxidanty. Studie naznačují, že kombucha může mít potenciální pozitivní účinky na imunitní systém, zažívací systém a snížení zánětů.

Pamatujte, že posílení imunity je dlouhodobý proces, který vyžaduje trvalé zdravé návyky.  Je důležité pečovat o své zdraví po celý rok, nejen během podzimu, aby se imunitní systém udržel silný a odolný proti infekcím.
Zdieľajte článok s priateľmi
Poslať na WhatsApp Poslať na e-mail