Ingredience:
- 100g másla
- 30g kakaa
- 15g perníkového koření
- 75g medu
- 250 ml mléka
- 3 vejce
- 100g hladké mouky
- 200g cukru krupice
- 5g jedlé sody
- 3g kypřícího prášku do pečiva
- švestková povidla na potření perníku
- low carb mléčná čokoláda na polevu
- kokosové chipsy
- lyofilizované maliny na posypání
Postup:
1. Troubu rozehřejte na 180 stupňů, pekáček 23x33 cm vyložte pečícím papírem.
2. Do rendlíku si vložte máslo, kakao, perníkové koření a med. Směs dejte na plotnu, míchejte dokud se všechny ingredience nerozpustí. Poté stáhněte z plotny. Přidejte mléko, vajíčka a dohladka směs promíchejte.
3. Do mísy dejte mouku, cukr, jedlou sodu s kypřícím práškem a vše promíchejte. Přidejte směs z rendlíku, vše spojte dohromady tak, aby vzniklo hladké těsto.
4. Takto připravené těsto vlejte do připraveného pekáčku a pečte 25-30 minut.
5. Perník po upečení nechte vychladnout. Potřete povidly a polejte low carb čokoládou Topnatur.
6. Nakonec posypte kokosovými chipsy a lyofilizovanými malinami Topnatur.